Specjalnością restauracji Genesis są delikatne i kruche, przyrządzane ze starannie dobieranych kawałków mięsa wołowego steki, cieszące się pozytywnymi ocenami od dotychczasowych gości. Steak (Warszawa) to potrawa charakterystyczna dla kuchni z Ameryki Północnej i Południowej, często spotykany również w kuchniach śródziemnomorskich, jednak coraz częściej pojawiaj się również w menu krajowych lokali gastronomicznych, chcących spełniać najwyższe oczekiwania klientów.
Potrawy z mięsa wołowego przygotowywane w specjalnym piecu
. Przygotowanie pysznych steków wymaga nie tylko optymalnego doboru mięsa, ale również profesjonalnych narzędzi i pieców, gdzie takie kawałki wołowiny będą przyrządzane. Steak (Warszawa) w rzeczonej restauracji, usytuowanej w centrum stolicy, przyrządzane są w specjalnym piecu, opalanym wyłącznie drewnem z wiśni i czereśni, co dodaje odpowiedniego zapachu potrawom. W karcie serwowanych potraw w tym punkcie, natrafimy na wiele innych dań mięsnych, w tym z mięsa wołowego.